Navigation

Često postavljana pitanja

Koja je tvoja ideja?


→ Ne znam da li je moja ideja dovoljno dobra da se prijavim. Šta da radim?

Obavezno se prijavi! Učešćem u Social Impact Award programu ne možeš ništa izgubiti, a radionice i kontakt sa drugim učesnicima ti može pomoći da konkretizuješ svoju ideju. Pogotovo ako je tvoja ideja mlada, nagrada ti pruža dobru priliku da je razviješ.

A čak i ideje koje su u veoma ranoj fazi razvoja mogu da osvoje Social Impact Award – dok god su dobre i dobro promišljene, uz tim koji ima snage da ih implementira.

→ Nemam ideju, ali me interesuju tema i takmičenje. Da li svejedno mogu da prisustvujem radionicama, kick-off događaju i ceremoniji dodele nagrada, bez registracije?

Da! Pridruži nam se na svim Social Impact Award događajima. Svaka radionica, Kick-off i ceremonija dodele nagrada su potpuno besplatni i bilo bi nam zadovoljstvo da baš tebe ugostimo!

Registracija nije obavezna, ali bi nam veoma značila zbog planiranja.

→ Šta se dešava nakog što prijavim svoju ideju?

Sva prava na ideju kojom apliciraš naravno ostaju u tvojim rukama. Mi ćemo objaviti kratak opis na našem sajtu i sačuvati je u našim publikacijama i objavama za medije, tako da tvoja ideja može da inspiriše tvoje vršnjake, ali i druge ljude (medije, potencijalne partnere, volontere).

→ Kada se proglašavaju pobednici?

Proglašenje pobednika će se odigrati na Ceremoniji dodele nagrada. Više detalja biće objavljeno unapred na našem sajtu.

→ Da li smem da prijavim više od jednog projekta?

Da, smeš, bilo kao individua ili tim. Ipak, svaka aplikacija mora da ima dobro definisan projekat i da ima kompletno popunjenu prijavu. U dalji proces takmičenja možeš da uđeš sa jednom idejom za koju žiri proceni da je bolja. (pogledaj Vodič za apliciranje ).

→ Koje su moje obaveze ukoliko postanem Social Impact Award finalista?

Ako postaneš SIA finalista, imaš obavezu da posvetiš veći deo svog leta (od jula do septembra) svom projektu. Ovo uključuje – razvoj biznis modela i koncepta, prototipiranje i prve korake u implementaciji (u zavisnosti od stepena razvoja ideje). Pružamo ti prostor za rad, organizujemo radionice i webinare za tebe i tvoj tim i obezbeđujemo ti malu stupendiju za prototipiranje.

→ Koje su moje obaveze ukoliko postanem Social Impact Award pobednik?

Kao pobednik Social Impact Award obavezuješ se da ćeš učestvovati na SIA Samitu u novembru kako bi predstavio razvoj svoje ideje ispred cele SIA međunarodne zajednice. Ovde ponovo imaš priliku da inspirišeš druge i uveriš ih u snagu svog projekta. Novčana nagrada ti se dostavlja nakon dostavljanja plana rada i finansijskog plana.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close