Navigation

Mentori


Mentorski program je veoma bitna karika Social Impact Award inkubacije, zato su deo programa neki od najuspešnijih preduzetnika i zaposlenih u kompanijama. Oni pomažu SIA finalistima da svoje ideje usavrše, testiraju i pokrenu. Upoznaj mentore SIA 2019 programa:

Dragana Tomić Pilipović | Centar za društveno odgovorno preduzetništvo

Dragana Tomić Pilipović je osnivačica i izvršna direktorka Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP sa više od 20 godina iskustva u oblasti razvoja organizacija, strateškog upravljanja ljudskim resursima i mentorske podrške pojedincima u pronalaženju i ostvarivanju njihovog ličnog potencijala, pre svega u oblasti preduzetništva i ličnog razvoja.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri najviše je radila na razvijanju HR funkcije kao strateškog partnera i to na poziciji direktora sektora za ljudske resurse u organizacijama Erste Banka i PharmaSwiss. Bavila se transformacijom sistema i organizacija kroz organizacionu kulturu i razvoja liderskih kapaciteta menadžmenta za upravljanje promenama.
Od 2010. godine vodi organizaciju CDOP koja ima za osnovni cilj da informiše, edukuje i podstiče održivi razvoj i društveno preduzetnišvo. Sa svojim timom kolega, u okviru CDOPa, razvila je edukativni alat o socijalnom preduzetništvu društvenu igru TriP. Pokrenula je Rural HUB u selu Vrmdža, Sokobanja sa ciljem osnaživanja sela kroz socijalnu ekonomiju i preduzetništvo. Podstiče i podržava žensko preduzetništvo naročito u ruralnim područjima. Jedan je od članova ETC grupe i pokretača projekta Kreativnog mentorstva. Koautor je nekoliko priručnika iz oblasti: Upravljanja ljudskim resursima, Mentorstva i Eko sela kao modela razvoja ruralnih područja. Završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a zvanje Magistra ekonomskih nauka je stekla 2006. godine na Univerzitetu u Trentu, Italija na smeru Lokalnog razvoja za zemlje Balkana i oblasti u tranziciji.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Upravljanje ljudskim resursima, organizacioni razvoj, socijalno preduzetništvo.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Rural hub, jačanje ruralnih zajednica, pre svega žena u ruralu, mentorstvo.


Ivana Stančić | Smart kolektiv

Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima osnaživanja socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva. Kao menadžerka programa Socijalnih inovacija, odgovorna je za razvoj i implementaciju programa stručne i finansijske podrške za socijalna preduzeća, društvenih kampanja, razvoj partnerstava sa poslovnim sektorom i promociju socijalnog preduzetništva kroz različite platforme kao što je Forum socijalnih inovacija. Učestvuje u radu Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, jedan je od koordinatora Mreže Socijalne Ekonomije Srbije.
Ivana je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1999. aktivna je u civilnom sektoru kao aktivista, edukator i koordinator projekata. Kroz programe edukacije i podrške sarađivala je sa preko 100 socijalnih preduzeća i mladih preduzetnika i savetovala ih u oblastima razvoj biznis ideje, biznis modela, društvenog uticaja, pristupa finansijama i partnerstava sa privatnim sektorom. Učestvovala je u pokretanju nekoliko socijalnih preduzeća, a od 2014. godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručna:
Razvoj biznis ideje i biznis modela, razvoj i merenje društvenog uticaja, razvoj partnerstava sa privatnim sektorom.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Atkivizam, inovacije, dobre ideje.


Nemanja Glavinić | Junior Achievement Serbia

Nemanja radi na poziciji Program Officer u okviru programa Junior Achievement Serbia. Nakon završetka Ivanjičke Gimnazije upisao je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je "večiti" apsolvent. Od srednjoškolskih dana bavi se preduzetničkim obrazovanjem i učenjem. Bio je direktor Učeničke kompanije Orion, koja je bila najuspešnija u Srbiji u 2006. godini.
Čitav život u okruženju ima preduzetnike i preduzimljive ljude i zajedno sa njima prolazi sve što preduzetnički život podrazumeva, a kroz svakodnevni posao se susreće sa mladim ljudima koji svojim preduzetničkim aktivnostima menjaju svet na bolje.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Fundraising, pravo, preduzetništvo.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Preduzetništvo, učenje, takmičenje.


Predrag Topić | DX Lab

Radoznao i uporan, sa raznovrsnim interesovanjima, Predrag Topić je za sada uspeo da:

Završi Gimnaziju u Kovinu i FON u Beogradu (odsek za menadžment);
Provede jednu godinu dodiplomskih studija u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ);
Zaposli se 2005. u British American Tobacco SEE kao Management Trainee i do 2011. radi na izvršnim pozicijama u odeljenjima Strateškog planiranja i informacija, Marketing finansija i Korporativno regulatornih poslova;
Počne da radi 2011. u Confluence Property Management-u, u industriji upravljanja nekretninama, i do 2019. radi na različitim rukovodećim pozicijama, od kojih je poslednja bila Izvršni direktor za planiranje i organizacioni razvoj;
2019. postane direktor i suvlasnik DX Lab-a, boutique konsultantske kompanije koja pomaže organizacijama da digitalno transformišu, ubrzaju i skaliraju svoje poslovanje;
Bude potpredsednik NALED-ovog Foruma lidera za budućnost;
Bude član Radne grupe Vlade, kojoj je cilj poboljšanje položaja Republike Srbije na Doing Business listi Svetske banke;
Osmisli i realizuje projekat Inicijativa Co-Win koji pruža srednjoškolcima uvid u stvaran poslovni život i praksu;
Bude tri puta mentor na BOŠ-ovom Alumni2Students programu;
Postane jedan od 20 članova Innovation radne grupe ICSC Europe (evropski ogranak Međunarodnog udruženja tržnih centara).

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Poslovne strategije i razvoj, stvaranje poslovne vrednosti iz podataka, ponašanje potrošača.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Opšte dobro, košarka, poslovni modeli.


Snežana Popov | Univerzitet u Novom Sadu

Doktorirala iz oblasti predeone ekologije. Zaposlena u Laboratoriji za istraživanje i zaštitu biodiverziteta na Departmanu za biologiju i ekologiju, Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Autor je i koautor naučnih radova u vrhunskim međunarodnim časopisima, a tokom doktorskih studija, boravila je na višemesečnim, stručnim usavršavanjima u Italiji, Sloveniji, Nemačkoj i Španiji. Sredinom 2015. godine osniva prvu novosadsku zanatsku pivaru Razbeerbriga i ulazi u svet preduzetništva. Pobednica Social Impact Award 2015. godine sa idejom Eko Gajbice. Sertifikovana instruktorka joge, drži individualne i grupne časove.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Ekološka istraživanja, poslovna komunikacija, marketing sadržaja.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Priroda, joga, preduzetništvo.


Sonja Dakić | Sonja Dakić i prijatelji

Mama, slučajna preduzetnica i večiti borac za bolje sutra.
Završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Radila preko 10 godina kao sekretarica, office manager, grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke Zare postala preduzetnica.
U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa kumom Violetom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS od 2012. godine.
Danas aktivno radi na promociji preduzetništva među mladima, čest govornik na konferencijama i učesnik programa edukacija na temu preduzetništva (Superste, SIA, Zelene ideje, Belgrade Ignite, Aiesec, Estiem...). Članica je Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica Specijalnog priznanja za inovativnost Cvet uspeha za ženu zmaja 2015.
Veruje da pojedinačno i zajedno trebamo menjati svet na bolje. Živi i radi u Srbiji i želi da tako i ostane.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Preduzetništvo – od ideje do realizacije, online prodaja – kako naći svog kupca, marketing sa malim budžetima.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Održivi razvoj, dobar biznis (fair trade), umrežavanje i deljenje znanja kao baza za bolje društvo.


Vladimir Gojković | L'Oréal

Osnovne studije je završio 2012. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu (francuski i švedski jezik), a paralelno sa studijama je radio za nekoliko domaćih i stranih IT časopisa. "Biznis" strana ličnosti je prevagnula, tako da se 2013. godine obreo na MBA programu u Briselu. Po završetku mastera, karijeru je počeo da gradi u prodaji, na poziciji Key Account Managera, prvo u firmi Procter & Gamble, a potom i L'Oréal, gde se zadržao do danas. Poslednje dve godine se bavi razvojem eCommerce tržišta u Adria-Balkan regionu, koji obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Prodaja, product marketing, eCommerce.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Putovanja, muzika, IT.


Petar Atanasovski | MVP Workshop

Petar je menadžer proizvoda u kompaniji MVP Workshop. Trenutno radi sa Celsius Network timom, i vodi razvoj Scriptarnica proizvoda. Takođe je jedan od osnivača Blockademy - platforme za učenje koja omogućava ljudima ulazak u blockchain svet i povezivanje ove tehnologije i svoje profesije.
Pokreće ga stvaranje i razvoj. Bilo da pričamo o razvoju ljudi, timova, proizvoda ili efikasnih organizacija, posvećen je stvaranju izuzetnog iskustva i vrednosti za korisnike.
Završio je francusko-srpski bilingvalni program u Trećoj beogradskoj gimnaziji, Matematički fakultet u Beogradu, odsek za informatiku i Executive MBA studije u Cotrugli poslovnoj školi. Vodio je odsek za zadovoljstvo korisnika u GoDaddy-ju (ranije ManageWP i Devana Technologies) gde je bio zadužen za iskustvo web profesionalaca. Zaljubljenik je u vaterpolo - nekadašnji je vaterpolo igrač i trener. Bio je predsednik AIESEC-a Srbije, najveće organizacije na svetu vođene od strane mladih. Član je Rotary E-kluba Srbija.

Linkedin


Anja Varničić | UrbiGo

Anja je naučnica u oblasti zaštite životne sredine i preduzetnica u oblasti tehnoloških inovacija. Strastvena je u spajanju prirode i tehnologije. Voli marketing i svakodnevne izazove u vođenju biznisa, a uživa da uči od ljudi sa kojima radi. Veruje da uz pomoć tehnologije možemo stvoriti zelenije i održivije zajednice. Iz tog razloga osnovala je startup UrbiGo u kom radi na poziciji CEO-a.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručna/oko kojih je strastvena:

Razvoj proizvoda od ideje do komercijalno dostupnog i održivog rešenja;
Marketing - offline i online;
Vođenje startup firme.


Pavle Krivokuća | Impact hub

Pavle Krivokuća je Partner i Business Practicioner u Impact Hub-u Beograd. Glavna oblast ekspertize mu je razvoj poslovanja celog biznisa sa fokusom na sinhronizaciju različitih poslovnih celina(marketinga, prodaje, servisiranja, operacija...) kao i na kreiranju održivih procesa. Kroz rad sa preko 150 biznisa i startapa pružao je podršku osnivačima i osnivačicama u mapiranju i razvoju korisničkog puta, razvoju korisničkog profila, prodaji, optimizaciji procesa, project menadžmentu i event menadžmentu. Uz to ima bogato iskustvo kao govornik i fasilitator sa preko 600 sati fasilitatorskog iskustva a sarađivao je sa preko 800 različitih kompanija i organizacija a producirao je i ko-poroudcirao preko 500 događaja i upravljao budžetima od preko 200k€. Kroz rad u timovima različitih veličina direktno je bio odgovoran za preko 500 ljudi. Alumni je AIESEC-a, Junior Achievement-a, Izviđačkog pokreta i Kancelarija za Mlade i član je Mense Srbija.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan: razvoj poslovanja, prodaja, operacije
Tri stvari oko kojih je strastven: Održive promene, čitanje, biciklizam

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close