Navigation

UPOZNAJTE MENTORE I MENTORKE SOCIAL IMPACT AWARD 2021 PROGRAMA


Sonja Dakić | ŽIVI RADI VOLI

Mama, slučajna preduzetnica i večiti borac za bolje sutra.
Završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Radila preko 10 godina kao sekretarica, office manager, grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke Zare postala preduzetnica. U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa kumom Violetom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS od 2012. Godine. Danas aktivno radi na promociji preduzetništva među mladima, čest govornik na konferencijama i učesnik programa edukacija na temu preduzetništva (Superste, SIA, Zelene ideje, Belgrade Ignite, Aiesec, Estiem...). Članica je Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica Specijalnog priznanja za inovativnost Cvet uspeha za ženu zmaja 2015. Veruje da pojedinačno i zajedno trebamo menjati svet na bolje. Živi i radi u Srbiji i želi da tako i ostane.


Petar Atanasovski | MVP Workshop

Petar Atanasovski vodi Product Management tim u kompaniji MVP Workshop, koja se bavi istraživanjem i razvojem decentralizovanih biznis modela i blockchain proizvoda.Pokreće ga stvaranje i razvoj. Bilo da pričamo o razvoju ljudi, timova, proizvoda ili efikasnih organizacija, posvećen je stvaranju izuzetnog iskustva i vrednosti za korisnike. Završio je francusko-srpski bilingvalni program u Trećoj beogradskoj gimnaziji, Matematički fakultet u Beogradu, odsek za informatiku i Executive MBA studije u Cotrugli poslovnoj školi. Vodio je odsek za zadovoljstvo korisnika u GoDaddy-ju (ranije ManageWP i Devana Technologies) gde je bio zadužen za iskustvo web profesionalaca. Zaljubljenik je u vaterpolo - nekadašnji je vaterpolo igrač i trener. Bio je predsednik AIESEC-a Srbije, najveće organizacije na svetu vođene od strane mladih. Član je Rotary E-kluba Srbija.


Ivana Stančić | Smart Kolektiv

Od 2009. godine u Smart kolektivu razvija i sprovodi programe stručne i finansijske podrške za socijalna preduzeća i mlade preduzetnike, kao i programe osnaživanja društvenih aktera u oblastima inovativnog fundraisinga, društvenih kampanja i razvoja partnerstava sa poslovnim sektorom. Organizuje od 2014.godine vodeću regionalnu konferenciju o socijalnom preduzetništvu - Forum socijalnih inovacija, učestvuje u radu Koalicije za razvoj solidarne ekonomije, jedan je od koordinatora Mreže Socijalne Ekonomije Srbije i dugodišnja mentorka na međunarodnom programu za mlade socijalne preduzetnike Social Impact Award. Ivana je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dodatno obrazovanje je sticala kroz međunarodno priznate programe EVPA Academy, Swedish Institute Innovation leaders i Adižes SEE Leadership program. Od 1999. aktivna je u civilnom sektoru kao aktivista, edukator i koordinator projekata. Tokom prethodnih 10 godina, sarađivala je sa preko 400 socijalnih preduzeća i mladih preduzetnika i savetovala ih u oblastima razvoj biznis ideje, biznis modela, društvenog uticaja, pristupa finansijama i partnerstava sa privatnim sektorom. Učestvovala je u pokretanju nekoliko socijalnih preduzeća.


Nemanja Živković | Funky Marketing

Nemanja je CEO kompanije Funky Marketing koja kreira demand generation programe prvenstveno za growth stage 2b2 software-based kompanije i pomaže im da konstantno ostvaruju prihode uz inbound i content strategije i skaliraju.


Nikoleta Kosovac | Lice Ulice

Nikoleta je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, na grupi za skandinavske jezike i književnosti. Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, kao i beogradskim advertajzing agencijama Publicis i Saatchi&Saatchi, poželela je da radi nešto u šta zaista veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice - prvim uličnim novinama u Srbiji. Već deset godina se kao koordinatorka ovog socijalnog preduzeća suočava licem u lice sa brojnim izazovima koje sa sobom nose nezavisni, aktivistički medij i rad na ekonomskom i socijalnom osnaživanju najugroženijih sugrađana i sugrađanki. Sarađuje sa Fondacijom Jelena Šantić, Centrom za politike emancipacije i Koalicijom za razvoj solidarne ekonomije, a pored toga je i konsultantkinja za marketing i komunikacije brojnim organizacijama civilnog društva u Srbiji i regionu. Od 2019. godine je i članica Upravnog odbora Međunarodne asocijacije uličnih novina (INSP).


Predrag Topić | DX Lab

Peđa je proveo 15 godina u korporativnom svetu radeći je na različitim rukovodećim pozicijama, od kojih je poslednja bila izvršni direktor za planiranje i organizacioni razvoj u Confluence Property Managementu. Vodio je različite kompanijske poslove i projekte koji su bili na preseku oblasti strategije, poslovnih modela, potrošača, podataka i tehnologija. Trenutno je direktor i suvlasnik DX Lab-a, nezavisne konsultantske firme koja pomaže organizacijama da digitalno transformišu, ubrzaju i povećaju svoje poslovanje. Pored toga, radi razvoju poslovanja domaćeg scale-up kompanije Things Solver, koja posluje u oblasti AI i napredne analitike. Angažovan je i kao eksterni konsultant ICT Hub-a i UNDP u Srbiji.


Jelena Joksinović | Uradi - zaradi

Pokretač. Prvo sebe, a onda i svoje okoline.
Završila je matematički fakultet u Beogradu. Tokom studija je shvatila da joj znanje statistike i programiranja neće biti dovoljno na putu karijere i ličnog razvoja i na završnoj godini otišla u Tursku da volontira. Po povratku u Beograd ništa nije bilo isto, poželela je više od karijere i sebe. Prva ideja je bila pokretanje kafića u kome se pričaju strani jezici, a kako to nije zaživelo, Jelena je krenula da traži posao i ubrzo se zaposlila u IT industriji. Paralelno sa stalnim poslom je pokrenula danas uspešan startap Uradi-zaradi. Kao deo startapa i sama je prošla veliki broj obuka, mentorstava, pičeva, uspona i padova, a kasnije je ona bila mentor i prenosila iskustva iz marketinga, analitike i rasta startapa za koje je zadužena. Najviše je privlači primena naprednih tehnologija i naučnih dostignuća u unapređenju društva, što misli da startapi rade najbolje. Sada je na doktorskim studijama u Sloveniji, a od svega što radi najponosnija je na Uradi-zaradi jer je tu uvidela da granice stvarno ne postoje.


Aleksandar Prelić | Coca - Cola HBC

Aleksandar je već 15 godina u korporativnom business-u na rukovodećim pozicijama u prodaji. Poslednje četiri godine je zaposlen u Coca - Cola HBC kompaniji, trenutno je na poziciji Area Sales manager-a za Horecu I @work kanal. Izuzetno je posvećen kako sopstvenom, tako i razvoju ljudi sa kojima radi. Glavni motivatori su mu dinamično okruženje i konstantan selfdevolopment, zbog čega je tokom karijere radio u svim kanalima prodaje, kao i na inostarnom tržištu. U timovima koje vodi neguje kulturu osnaživanja i preuzimanja odgovornosti kao najbolji put za ubrzan razvoj. Diplomirao na Belgrade business school, licenca MBA programa PWC academy.


Milica Čalija | Anđeli

Milica je ekspertkinja za marketing i komunikacije, preduzetnica, biznis mentorka, i aktivistkinja. Suosnivačica je i direktorka proizvodnje ovsenih kolača ”Anđeli”, firme koja svoju društvenu misiju ostvaruje kroz angažovanje žena iz različitih ranjivih grupa, i kroz skoro sasvim zatvoren sistem proizvodnje bez otpada. Milica ima dvadesetogodišnju karijeru u oblastima PR-a i marketinga u velikim kompanijama (RTS, Jaffa, Foodland), a proleća 2019. osnovala je školu preduzetništva sa idejom da osnažuje i edukuje male preduzetnike. Održala je preko 500 treninga i radila sa više od 50 prediuzeća. U julu 2019. godine, bila je jedini preduzetnik iz Srbije koji je govorio o socijalnom preduzetništvu na samitu Evropske unije o Zapadnom Balkanu.


Milena Milić | PREDUZIMANJE

Milena Milić je marketing stručnjak , osnivač organizacije i podkasta “Preduzimanje” i ekosistem fasilitator u okviru Švajcarskog preduzetničkog programa. Već više od 5 godina radi na izgradnji startap zajednice u Srbiji i na Balkanu i kreira programe podrške kroz koje je do sada prošlo preko 200 preduzetnika i preduzetnica. Njen poslednji poduhvat je regionalni program pripreme za investiranje namenjen preduzetnicama na Balkanu. Strastveno podržava lokalne umetnike i male biznise.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close