Navigation

Mentori


Mentorski program je veoma bitna karika Social Impact Award inkubacije, zato su deo programa neki od najuspešnijih preduzetnika i zaposlenih u kompanijama. Oni pomažu SIA finalistima da svoje ideje usavrše, testiraju i pokrenu. Upoznaj mentore SIA 2018 programa:

Aleksandar Čović | Probe&Query

Aleks Čović je preduzetnik, edukator i partner u digitalnoj agenciji Probe & Query. Aleks dolazi iz sveta startapa i van institucionalnog preduzetničkog obrazovanja, gde je direktno radio sa desetinama startapa i stotinama preduzetnika. Kroz karijeru je sarađivao sa vladinim i nevladinim sektorom u Evropi i velikim tradicionalnim organizacijama. Trenutno istražuje načine da iskustvo stečeno u startap svetu pretvori u vrednost za etablirane kompanije.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Preduzetništvo, menadžment, poslovni razvoj.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Preduzetništvo & edukacija preduzetnika, inovacije, dizanje tegova. 🙂


Dragana Tomić Pilipović | Centar za društveno odgovorno preduzetništvo

Dragana Tomić Pilipović je osnivačica i izvršna direktorka Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP sa više od 20 godina iskustva u oblasti razvoja organizacija, strateškog upravljanja ljudskim resursima i mentorske podrške pojedincima u pronalaženju i ostvarivanju njihovog ličnog potencijala, pre svega u oblasti preduzetništva i ličnog razvoja.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri najviše je radila na razvijanju HR funkcije kao strateškog partnera i to na poziciji direktora sektora za ljudske resurse u organizacijama Erste Banka i PharmaSwiss. Bavila se transformacijom sistema i organizacija kroz organizacionu kulturu i razvoja liderskih kapaciteta menadžmenta za upravljanje promenama.
Od 2010. godine vodi organizaciju CDOP koja ima za osnovni cilj da informiše, edukuje i podstiče održivi razvoj i društveno preduzetnišvo. Sa svojim timom kolega, u okviru CDOPa, razvila je edukativni alat o socijalnom preduzetništvu društvenu igru TriP. Pokrenula je Rural HUB u selu Vrmdža, Sokobanja sa ciljem osnaživanja sela kroz socijalnu ekonomiju i preduzetništvo. Podstiče i podržava žensko preduzetništvo naročito u ruralnim područjima. Jedan je od članova ETC grupe i pokretača projekta Kreativnog mentorstva. Koautor je nekoliko priručnika iz oblasti: Upravljanja ljudskim resursima, Mentorstva i Eko sela kao modela razvoja ruralnih područja. Završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a zvanje Magistra ekonomskih nauka je stekla 2006. godine na Univerzitetu u Trentu, Italija na smeru Lokalnog razvoja za zemlje Balkana i oblasti u tranziciji.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Upravljanje ljudskim resursima, organizacioni razvoj, socijalno preduzetništvo.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Rural hub, jačanje ruralnih zajednica, pre svega žena u ruralu, mentorstvo.


Ivana Stančić | Smart kolektiv

Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima osnaživanja socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva. Kao menadžerka programa Socijalnih inovacija, odgovorna je za razvoj i implementaciju programa stručne i finansijske podrške za socijalna preduzeća, društvenih kampanja, razvoj partnerstava sa poslovnim sektorom i promociju socijalnog preduzetništva kroz različite platforme kao što je Forum socijalnih inovacija. Učestvuje u radu Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, jedan je od koordinatora Mreže Socijalne Ekonomije Srbije.
Ivana je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1999. aktivna je u civilnom sektoru kao aktivista, edukator i koordinator projekata. Kroz programe edukacije i podrške sarađivala je sa preko 100 socijalnih preduzeća i mladih preduzetnika i savetovala ih u oblastima razvoj biznis ideje, biznis modela, društvenog uticaja, pristupa finansijama i partnerstava sa privatnim sektorom. Učestvovala je u pokretanju nekoliko socijalnih preduzeća, a od 2014. godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručna:
Razvoj biznis ideje i biznis modela, razvoj i merenje društvenog uticaja, razvoj partnerstava sa privatnim sektorom.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Atkivizam, inovacije, dobre ideje.


Luka Prišunjak | Swisscontact

Poslednje dve i po godine Luka radi na Swiss Entrepreneurship Program-u koji se bavi razvojem startap ekosistema u Srbiji. U praksi, pomaže startap organizacijama da unaprede svoje programe kako bi bolje podržavali startape (timove) sa kojima rade. Kroz ovaj projekat je u direktnom kontaktu sa startap timovima i pomaže im da što brže reše svoje probleme, bilo da su oni timski, strukturni ili vezani za proizvod i tržište. Radio je u uspešnim i neuspešnim timovima kako u digitalnom svetu tako i u tradicionalnoj industriji, i iskustvo mu govori da jedna ideja postane dobar biznis ukoliko ima dovoljno jak tim koji želi i teži da oduševi klijente. Najviše može pomoći u nalaženju najboljeg inicijalnog segmenta mušterija i istraživanju i utrvđivanju potreba za proizvodom. Takođe može pomoći u nalaženju prvih kupaca i korisnika proizvoda.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Customer discovery, definisanje timskih uloga, intervjui sa potencijalnim mušterijama.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Izvanredan korisnički servis, informatička transformacija i njene posledice, moderna istorija i njene posledice.


Nemanja Glavinić | Junior Achievement Serbia

Nemanja radi na poziciji Program Officer u okviru programa Junior Achievement Serbia. Nakon završetka Ivanjičke Gimnazije upisao je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je "večiti" apsolvent. Od srednjoškolskih dana bavi se preduzetničkim obrazovanjem i učenjem. Bio je direktor Učeničke kompanije Orion, koja je bila najuspešnija u Srbiji u 2006. godini.
Čitav život u okruženju ima preduzetnike i preduzimljive ljude i zajedno sa njima prolazi sve što preduzetnički život podrazumeva, a kroz svakodnevni posao se susreće sa mladim ljudima koji svojim preduzetničkim aktivnostima menjaju svet na bolje.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Fundraising, pravo, preduzetništvo.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Preduzetništvo, učenje, takmičenje.


Predrag Topić | Confluence Property Management

Radoznao i uporan, sa raznovrsnim interesovanjima, Predrag je za sada uspeo da:
• Završi Gimnaziju u Kovinu i FON u Beogradu (odsek za menadžment);
• Pohađa jednu godinu dodiplomskih studija u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ);
• Zaposli se 2005. u British American Tobacco SEE kao Management Trainee i do 2011. radi na izvršnim pozicijama u odeljenjima Strateškog planiranja i informacija, Marketing finansija i Korporativno regulatornih poslova;
• Počne da radi 2011. u Confluence Property Management-u, u industriji upravljanja nekretninama, gde je i danas zaposlen na poziciji Izvršnog direktora za planiranje i organizacioni razvoj;
• Bude potpredsednik NALED-ovog Foruma lidera za budućnost;
• Bude član Radne grupe Vlade Srbije, kojoj je cilj poboljšanje položaja Republike Srbije na Doing Business listi Svetske banke;
• Osmisli i realizuje projekat Inicijativa Co-Win koji pruža srednjoškolcima uvid u stvaran poslovni život i praksu;
• Bude dva puta mentor na BOŠ-ovom Alumni2Students programu;
• Postane jedan od 20 članova Innovation radne grupe ICSC Europe (evropski ogranak Međunarodnog udruženja tržnih centara, krovne organizacije industrije u kojoj radi).

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Poslovne strategije i razvoj, istraživanje i analiza tržišta, ponašanje potrošača.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Opšte dobro, košarka, poslovni modeli.


Sanja Pešić | Alma Quattro

Rođena 07.11.1970. u Beogradu. Ekonomista.
Karijeru u marketingu započela 1992. u agenciji Ogilvy & Mather. 1994. pridružuje se timu ljudi koji su započeli pionirski posao uspostavljanja mreže spoljnih reklamnih medija u Srbiji i učestvuje u realizaciji i razvoju spoljnog oglašavanja i pre osnivanja kompanije Alma Quattro, sve do danas.
Bila je na pozicijama direktora Air Media i Europlakata i CFO Alme Quattro. Danas je na poziciji generalnog direktora Alma Quattro. Poseduje bogato praktično iskustvo u svim oblastima poslovanja I razvoja kompanije.
Jedan je od osnivača Coaching Association for Resourceful Serbia – C.A.R.S. Internacionalni NLP Trainer i ECA Coach. Udata je i ima tri sina, Aleksu, Iliju i Vasilija.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Strategija, planiranje, realizacija.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Lični razvoj, NLP, biznis.


Snežana Popov | RazBeerbriga i Univerzitet u Novom Sadu

Doktorirala iz oblasti predeone ekologije. Zaposlena u Laboratoriji za istraživanje i zaštitu biodiverziteta na Departmanu za biologiju i ekologiju, Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Autor je i koautor nekoliko radova u vrhunskim međunarodnim časopisima, a tokom doktorskih studija, boravila je na višemesečnim, stručnim usavršavanjima u Italiji, Sloveniji, Nemačkoj i Španiji. Sredinom 2015. godine osniva prvu novosadsku zanatsku pivaru Razbeerbriga i ulazi u svet preduzetništva. Od svog osnivanja do danas, pivara beleži kontinuirani rast i razvoj i aktivno učestvuje u razvoju lokalne ekonomije i zanatskog pivarstva. Pobednica Social Impact Award 2015 sa idejom Eko Gajbice. Sertifikovana instruktorka joge. Priprema se za sledeću preduzetničku avanturu.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Ekološka istraživanja, poslovna komunikacija, marketing sadržaja.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Priroda, joga, preduzetništvo.


Sonja Dakić | Sonja Dakić i prijatelji

Mama, slučajna preduzetnica i večiti borac za bolje sutra.
Završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Radila preko 10 godina kao sekretarica, office manager, grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke Zare postala preduzetnica.
U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa kumom Violetom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS od 2012. godine.
Danas aktivno radi na promociji preduzetništva među mladima, čest govornik na konferencijama i učesnik programa edukacija na temu preduzetništva (Superste, SIA, Zelene ideje, Belgrade Ignite, Aiesec, Estiem...). Članica je Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica Specijalnog priznanja za inovativnost Cvet uspeha za ženu zmaja 2015.
Veruje da pojedinačno i zajedno trebamo menjati svet na bolje. Živi i radi u Srbiji i želi da tako i ostane.

Tri oblasti u kojima je stručna:
Preduzetništvo – od ideje do realizacije, online prodaja – kako naći svog kupca, marketing sa malim budžetima.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Održivi razvoj, dobar biznis (fair trade), umrežavanje i deljenje znanja kao baza za bolje društvo.


Vladimir Gojković | L'Oréal

Osnovne studije je završio 2012. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu (francuski i švedski jezik), a paralelno sa studijama je radio za nekoliko domaćih i stranih IT časopisa. "Biznis" strana ličnosti je prevagnula, tako da se 2013. godine obreo na MBA programu u Briselu. Po završetku mastera, karijeru je počeo da gradi u prodaji, na poziciji Key Account Managera, prvo u firmi Procter & Gamble, a potom i L'Oréal, gde se zadržao do danas. Poslednjih godinu dana se bavi razvojem eCommerce tržišta u Adria-Balkan regionu, koji obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku.

Linkedin

Tri oblasti u kojima je stručan:
Prodaja, product marketing, eCommerce.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Putovanja, muzika, IT.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close