Navigation

Mentori

Mentorski program je veoma bitna karika Social Impact Award inkubacije, zato su deo programa neki od najuspešnijih preduzetnika i zaposlenih u kompanijama. Oni pomažu SIA finalistima da svoje ideje usavrše, testiraju i pokrenu. Upoznaj mentore SIA 2020 programa:


Ana Jeličić | Design Thinking

Partnerka je Design Thinkers Academy Belgrade koje posluje na području Adriatika. Ana je sertifikovani Design Thinking facilitator sa dugom istorijom rada u oblasti ljudskih resursa. Svoje profesionalno iskustvo sticala je u HR agencijama, gde je radila prvo na poslovima regrutacije i selekcije, a potom i na pružanju dodatnih usluga u oblasti HR. Nakon višegodišnjeg rada u HR agencijama, svoje znanje usavršavala je kao Learning and Development Expert, u ICT Hub-u, gde je radila na projektima koji su se bavili razvojem inovativnosti kod zaposlenih u korporacijama. Poslednjih godina je najviše vremena posvetila facilitaciji različitih vrsta treninga i obuka, kao i radeći na projektima koji su primenjivali Design Thinking metodologiju. Osnivač je HR Design agencije čiji su fokus mala i srednja preduzeća koja, kroz pružanje podrške u uspostavljanju i transformaciji sektora za ljudske resurse, vodi u procesu formiranja strategije vezane za regrutaciju, edukaciju zaposlenih i razvoj radne organizacije. Njena misija je da se svi procesi unutar ljudskih resursa kreiraju ili unaprede primenom design thinking metodologije. Jedan od pokretača Inside konferencije.


Predrag Topić | DX Lab

Radoznao i uporan, sa raznovrsnim interesovanjima, Predrag Topić je za sada uspeo da:
Završi Gimnaziju u Kovinu i FON u Beogradu (odsek za menadžment);
Provede jednu godinu dodiplomskih studija u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ);
Zaposli se 2005. u British American Tobacco SEE kao Management Trainee i do 2011. radi na izvršnim pozicijama u odeljenjima Strateškog planiranja i informacija, Marketing finansija i Korporativno regulatornih poslova;
Počne da radi 2011. u Confluence Property Management-u, u industriji upravljanja nekretninama, i do 2019. radi na različitim rukovodećim pozicijama, od kojih je poslednja bila Izvršni direktor za planiranje i organizacioni razvoj;
2019. postane direktor i suvlasnik DX Lab-a, boutique konsultantske kompanije koja pomaže organizacijama da digitalno transformišu, ubrzaju i skaliraju svoje poslovanje;
Bude potpredsednik NALED-ovog Foruma lidera za budućnost;
Bude član Radne grupe Vlade, kojoj je cilj poboljšanje položaja Republike Srbije na Doing Business listi Svetske banke;
Osmisli i realizuje projekat Inicijativa Co-Win koji pruža srednjoškolcima uvid u stvaran poslovni život i praksu;
Bude tri puta mentor na BOŠ-ovom Alumni2Students programu;
Postane jedan od 20 članova Innovation radne grupe ICSC Europe (evropski ogranak Međunarodnog udruženja tržnih centara).

Linkedin


Ivana Stančić | Smart kolektiv

Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima osnaživanja socijalnih preduzeća i organizacija civilnog društva. Kao menadžerka programa Socijalnih inovacija, odgovorna je za razvoj i implementaciju programa stručne i finansijske podrške za socijalna preduzeća, društvenih kampanja, razvoj partnerstava sa poslovnim sektorom i promociju socijalnog preduzetništva kroz različite platforme kao što je Forum socijalnih inovacija. Učestvuje u radu Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, jedan je od koordinatora Mreže Socijalne Ekonomije Srbije.
Ivana je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Od 1999. aktivna je u civilnom sektoru kao aktivista, edukator i koordinator projekata. Kroz programe edukacije i podrške sarađivala je sa preko 100 socijalnih preduzeća i mladih preduzetnika i savetovala ih u oblastima razvoj biznis ideje, biznis modela, društvenog uticaja, pristupa finansijama i partnerstava sa privatnim sektorom. Učestvovala je u pokretanju nekoliko socijalnih preduzeća, a od 2014. godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.

Linkedin


Ivan Brkljač | Tačka povratka

Direktor programa za cirkularne migracije Tačka povratka kao i suosnivač Mokrin House-a.
Nakon što je završio obrazovanje u Švajcarskoj, Engleskoj i Španiji i započeo profesionalnu karijeru u Mađarskoj, Ivan se vratio u Srbiju. Kao snažni zagovornik rada na daljinu i digitalnog nomadizma dobro je upoznat sa novim trendovima u profesionalnim migracijama. Ivan je veliki ekspert za social media marketing, a kroz program Tačka povratka omogućava pružanje pomoći srpskoj dijaspori, kao i cirkulaciju informacija za pojedince koji žele da se vrate u Srbiju.


Nemanja Glavinić | Junior Achievement Serbia

Nemanja radi na poziciji Program Officer u okviru programa Junior Achievement Serbia. Nakon završetka Ivanjičke Gimnazije upisao je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, na kome je "večiti" apsolvent. Od srednjoškolskih dana bavi se preduzetničkim obrazovanjem i učenjem. Bio je direktor Učeničke kompanije Orion, koja je bila najuspešnija u Srbiji u 2006. godini.
Čitav život u okruženju ima preduzetnike i preduzimljive ljude i zajedno sa njima prolazi sve što preduzetnički život podrazumeva, a kroz svakodnevni posao se susreće sa mladim ljudima koji svojim preduzetničkim aktivnostima menjaju svet na bolje.

Linkedin


Sonja Dakić | ŽIVI RADI VOLI

Mama, slučajna preduzetnica i večiti borac za bolje sutra.
Završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Radila preko 10 godina kao sekretarica, office manager, grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke Zare postala preduzetnica.
U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa kumom Violetom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS od 2012. godine.
Danas aktivno radi na promociji preduzetništva među mladima, čest govornik na konferencijama i učesnik programa edukacija na temu preduzetništva (Superste, SIA, Zelene ideje, Belgrade Ignite, Aiesec, Estiem...). Članica je Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica Specijalnog priznanja za inovativnost Cvet uspeha za ženu zmaja 2015.
Veruje da pojedinačno i zajedno trebamo menjati svet na bolje. Živi i radi u Srbiji i želi da tako i ostane.


Deniz Hoti | Social Design Solution

Deniz Hoti je nagrađivani socijalni dizajner, preduzetnik, filmski autor i konsultant u oblastima društvenih inovacija, obrazovanja i prikupljanja sredstava, sa više od 9 godina iskustva u javnom, korporativnom i civilnom sektoru u Srbiji. Osnovao je Connecting i Social Design Solution. Ko-osnovao je SINHRO hab i Trip house.


Petar Atanasovski | MVP Workshop

Petar je menadžer proizvoda u kompaniji MVP Workshop. Trenutno radi sa Celsius Network timom, i vodi razvoj Scriptarnica proizvoda. Takođe je jedan od osnivača Blockademy - platforme za učenje koja omogućava ljudima ulazak u blockchain svet i povezivanje ove tehnologije i svoje profesije.
Pokreće ga stvaranje i razvoj. Bilo da pričamo o razvoju ljudi, timova, proizvoda ili efikasnih organizacija, posvećen je stvaranju izuzetnog iskustva i vrednosti za korisnike. Završio je francusko-srpski bilingvalni program u Trećoj beogradskoj gimnaziji, Matematički fakultet u Beogradu, odsek za informatiku i Executive MBA studije u Cotrugli poslovnoj školi. Vodio je odsek za zadovoljstvo korisnika u GoDaddy-ju (ranije ManageWP i Devana Technologies) gde je bio zadužen za iskustvo web profesionalaca. Zaljubljenik je u vaterpolo - nekadašnji je vaterpolo igrač i trener. Bio je predsednik AIESEC-a Srbije, najveće organizacije na svetu vođene od strane mladih. Član je Rotary E-kluba Srbija.

Linkedin


Nemanja Živković | Funky Marketing

Nemanja je CEO kompanije Funky Marketing koja kreira prvenstveno demand generation programe prvenstveno za growth stage 2b2 software-based kompanije i pomaže im da konstantno ostvaruju prihode uz inbound i content strategije i skaliraju. Fokus je na rezultatima, uz delić funk-a (veliki obožavatelj Motown-a, GTA-a i funky muzike uopšte). Iza sebe ima skoro deceniju rada u marketingu i razvoju biznisa, i napredno iskustvo u kreiranju uspešnih marketinških strategija, postizanju ciljeva i izgradnji timova visokih performansi za internacionalne i domaće klijente iz mnogih industrija i niša.


Vladimir Gojković | L'Oréal

Osnovne studije je završio 2012. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu (francuski i švedski jezik), a paralelno sa studijama je radio za nekoliko domaćih i stranih IT časopisa. "Biznis" strana ličnosti je prevagnula, tako da se 2013. godine obreo na MBA programu u Briselu. Po završetku mastera, karijeru je počeo da gradi u prodaji, na poziciji Key Account Managera, prvo u firmi Procter & Gamble, a potom i L'Oréal, gde se zadržao do danas. Poslednje dve godine se bavi razvojem eCommerce tržišta u Adria-Balkan regionu, koji obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku.

Linkedin


Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close