Navigation

UPOZNAJTE MENTORE I MENTORKE SOCIAL IMPACT AWARD 2022 PROGRAMA


Sonja Dakić | ŽIVI RADI VOLI

Mama, slučajna preduzetnica i večiti borac za bolje sutra.
Završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Radila preko 10 godina kao sekretarica, office manager, grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke Zare postala preduzetnica. U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postaje preduzetnica i 2011. godine sa kumom Violetom osniva preduzeće Daj Daj d.o.o. koje se bavi proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS od 2012. Godine. Danas aktivno radi na promociji preduzetništva među mladima, čest govornik na konferencijama i učesnik programa edukacija na temu preduzetništva (Superste, SIA, Zelene ideje, Belgrade Ignite, Aiesec, Estiem...). Članica je Udruženja poslovnih žena Srbije, dobitnica Specijalnog priznanja za inovativnost Cvet uspeha za ženu zmaja 2015. Veruje da pojedinačno i zajedno trebamo menjati svet na bolje. Živi i radi u Srbiji i želi da tako i ostane.


Petar Atanasovski | MVP Workshop

Petar Atanasovski vodi Product Management tim u kompaniji MVP Workshop, koja se bavi istraživanjem i razvojem decentralizovanih biznis modela i blockchain proizvoda.Pokreće ga stvaranje i razvoj. Bilo da pričamo o razvoju ljudi, timova, proizvoda ili efikasnih organizacija, posvećen je stvaranju izuzetnog iskustva i vrednosti za korisnike. Završio je francusko-srpski bilingvalni program u Trećoj beogradskoj gimnaziji, Matematički fakultet u Beogradu, odsek za informatiku i Executive MBA studije u Cotrugli poslovnoj školi. Vodio je odsek za zadovoljstvo korisnika u GoDaddy-ju (ranije ManageWP i Devana Technologies) gde je bio zadužen za iskustvo web profesionalaca. Zaljubljenik je u vaterpolo - nekadašnji je vaterpolo igrač i trener. Bio je predsednik AIESEC-a Srbije, najveće organizacije na svetu vođene od strane mladih. Član je Rotary E-kluba Srbija.


Dragana Jovčić | Uradi Zaradi

Izvršna direktorka i suosnivačica socijalnog preduzeća Uradi
Zaradi. Preduzetnica, mentor, pokretač i prva u redu kada treba da pomogne drugim ženama na putu do uspeha.Diplomirani politikolog. Bavi se PR-om, implementacijom novih ideja, korisničkim iskustvom, procesima i kvalitetnijim društvenim,socijalnim i legalnim sistemima u cilju razvoja inovacija i poboljšanja kvaliteta života pojedinaca. Želi da promeni svet i ljudsko iskustvo na bolje, a najviše u digitalnoj sferi. 2016. pokreće sa kolegama Jelenom i Dušanom startup Uradi-zaradi, jedinu internet platformu u Srbiji koja ljude kojima je potrebna pomoć u kući povezuje sa potpuno pouzdanim ljudima koji su spremni da rade i tako ostvare zaradu, redovno održavanje (čišćenje i peglanje). Realizovali crowdfunding kampanju u 2019. za projekat Home manager-a. Učestvovala u mnogim programima za osnaživanje žena i
podsticanje za ulazak u preduzetništvo. Trenutno radi u startapu sa korisnicima, na razvoju platforme i korisničkog iskustva, pravnim delovima i rastu i razvoju same usluge.


Miloš Arambašić | SpeedSize

Miloš Arambašić ima 10 godina korporativnog iskustva u bankarskom i sektoru telekomunikacija. Radio je na formiranju alternativnih kanala prodaje. 5 godina iskustva u startap svetu. Mentor je u više različitih programa, uspešno organizovao Digitalni sajam zapošljavanja za vreme COVID-19 pandemije. Radio u startapima iz Singapura, Španije, Izraela, Estonije. Organizovao više različitih startap događaja i takmičenja.


Nikola Stanišić | Šumska tajna

Zovem se Nikola Stanišić. Rođen sam 1992. godine u Čačku, u Srbiji.
Odrastao sam u Novom Sadu gde sam pohađao osnovnu i srednju školu.
Dodatno sam se školovao iz oblasti e-biznisa i marketinga. Dolazim iz preduzetničke porodice. Sa 22 godine sam bio zadužen za tržište Beograda u sektoru prodaje u porodičnoj kompaniji. U Novom Sadu sam pokrenuo nevladinu oorganizaciju „Mladi sa idejom“ koja je imala za cilj edukaciju i širenje svesti o preduzetništvu kod mladih. Dve godine kasnije sam i sam postao preduzetnik. Osnovao sam start up pod nazivom „Šumska Tajna“ koji se bavi proizvodnjom i dsitribucijom proizvoda iz sektora zdrave hrane. Proizvodimo namaze sa šumskim (organskim) pečurkama i humuse. Trenutno u Srbiji poslujemo sa svim većim trgovinskim lancima, zastupljeni smo u oko 500 objekata i izvozimo na 4 inostrana tržišta: Nemačku, Hrvatsku, Severnu Makedoniju i Južnu Koreju. Od 2021. godine sam član Upravnog odbora „Udruženja mladih privrednika Srbije“, koje za cilj ima povezivanje i edukaciju mladih preduzetnika da unaprede svoje poslovanje i osnaže svoju mrežu kontakata.


Predrag Topić | DX Lab

Peđa je direktor i suvlasnik DX Lab-a, boutique konsultantske kompanije koja pomaže organizacijama da digitalno transformišu, ubrzaju i skaliraju svoje poslovanje. Radoznao i uporan, sa raznovrsnim interesovanjima, Predrag Topić je za sada uspeo da se zaposli u British American Tobacco SEE kao Management Trainee, u Confluence Property Management-u, u industriji upravljanja nekretninama, bude potpredsednik NALED-ovog Foruma lidera za budućnost, bude član Radne grupe Vlade, postane jedan od 20 članova Innovation radne grupe ICSC Europe…


Stefan Sekerez | SAP Signavio

Stefan je Senior Customer Success Manger u kompaniji SAP Signavio sa sedištem u Nemačkoj. 2018. godine je započeo svoju karijeru u SAP-u u Pragu, prateći različite uloge i pozicije, kako interno tako i okrenut klijentima.
Čvrsto veruje u lični rast i iskrenu komunikaciju kao ključ uspešnog privatnog i poslovnog života. Pošto je u prošlosti profitirao od jakih lidera i mentora, uživa da energiju koju je primio prenosi drugima, pomažući im da ostvare svoje ambicije.


Marija Trivanović | Coca - Cola HBC

Marija je deo CCH porodice od 2017 godine. Svoju karijeru je za skoro 5 godina u ovoj kompaniji gradila kroz razne pozicije u sektoru prodaje i ljudskih resursa. Svoje dugogodišnje iskustvo u prodaji, od preko 15 godina, je pretočila u veliku ljubav gde zajedno sa timom kolega koji su zaduženi za trening, obuku i razvoj, u sektoru za razvoj znanja i sposobnosti, prenosi CCH kolegama iz komercijalnog sektora. Marija je završila osnovne studije na FON-u, smer Menadzment kao i magistrirala u sektoru za Upravljenje ključnim kupcima, takođe na FON-u.


Marko Stanković | Muffinstore

Marko je rođen u Beogradu 1993 godine.
Bivši frizer koga je strast za vizelnom estetikom dovela do digitalne umetnosti. Od 2015. godine, kao samouk ulazi u svet digitalne animacije.
Danas je u Spring Onion studiu na poziciji Lead 3D Artist-e sa preko 7 godina iskustva u toj industriji. Sa izrazitim organizacionim sposobnostima, zajedno sa drugim kreativnim ljudima učestvuje u realizaciji videa za potrebe advertising-a kao i cinematic-a za video igre. Krajem 2020. godine osnovao je Muffin Store kako bi rešio problem nezaposlenosti svoje majke, pruživši joj osecaj sigurnosti kao i priliku da ponovo stvara u svojim zrelim godinama.
Tada je zakoračio u svet socijalnog preduzetništva sa ciljem da zapošljava žene starije od 45 godina koje spadaju u teško zapošljivu grupu.
Sredinom 2022. godine je postao suosnivač Forrest Concept-a, startup-a koja se bavi proizvodnjom dečijeg nameštaja i Montessori kreveta. Njihov cilj je ukrštanje savremenog dizajna sa psihologijom boja koje pozitivno utiču na dečije odrastanje, kao i korišćenje ekoloških materijala u samoj izradi.
Član je Udruženja mladih privrednika Srbije, čiji je glavni cilj umrežavanje mladih i perspektivnih ljudi, kao i stvaranje kulture međusobne podrške mladih u svetu preduzetništva.


Yosi Echeverry Burckhardt | UNICEF Serbia

Yosi Echeveryy Burckhardt je Deputy representative UNICEF-a u Srbiji i ima više od 15 godina iskustva u humanitarnom i razvojnom radu, od kojih su poslednjih 11 godina u UNICEF-u, gde radi u nekim od najizazovnijih konteksta, uključujući Libiju i Mjanmar. Njena strast je da radi za decu i sa decom i mladima kroz inovacije kako bi omogućila svim ljudima bez obzira na njihovo poreklo ili status da ostvare jednake mogućnosti. Pošto je tokom svoje karijere imala podršku od sopstvenih mentora, Yosi se oseća strastveno u vraćanju i kao rezultat toga je bila mentor mnogim mladim profesionalcima, pružajući im smernice i podršku. Yosi je magistrirala političku ekonomiju nasilja i sukoba na Londonskoj školi za orijentalne i afričke studije (London School of Oriental and African Studies), govori šest jezika i voli da istražuje lokalnu kuhinju zemalja u koje putuje i u kojima živi.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close