1. Naslovna strana
  2. Zajednica
  3. Lansirana je SIA inkubacija!

Lansirana je SIA inkubacija!

Šta je to SIA inkubacija? Koju podršku će SIA finalisti dobiti u naredna tri meseca? Koje će veštine i znanja savladati, kako bi mogli da započnu sopstveni DOBAR biznis? Na […]

Šta je to SIA inkubacija? Koju podršku će SIA finalisti dobiti u naredna tri meseca? Koje će veštine i znanja savladati, kako bi mogli da započnu sopstveni DOBAR biznis?

Na sva pitanja smo odgovorili tokom 4-dnevnog lansiranja inkubacije pod nazivom „Ignite your passion“! Od 5. do 8. jula naši finalisti su imali prilike da se povežu sa ostalim učesnicima i mentorima, da razviju svoje biznis veštine i učestvuju u simulaciji vođenja preduzeća.

Prvog dana smo radili na motivaciji naših finalista da se bave društvenim preduzetništvom kroz metod „Hero’s Journey“, a veče smo začinili prisustvom događajuKo su Fanki lideri budućnosti“, organzovanom od strane Srpske asocijacije menadžera.

Drugog dana su naši finalisti učestvovali u simulaciji, gde smo ih izložili različitim situacijama koje mogu očekivati kao preduzetnici – nedostatak novca, rad sa investitorima, startap konferencije, demotivacija zaposlenih, otpuštanja… Iako nisu znali šta ih sve očekuje, finalisti su se odlično snašli i pokazali da su spremni za put koji ih očekuje ????

Trećeg dana smo se bavili razvojem biznis veština i to planiranjem, određivanjem ciljeva i postavljanjem metrika. Dan smo završili fokusom na veoma praktične stvari, poput vođenjem timskih sastanaka, organizacijom rada i korišćenjem alata koji će im taj rad olakšati. Za kraj smo se pripremali za naredni dan – rad sa mentorima.

 

Uspeli ste da napravite pozitivnu energiju, atmosferu za razmenu znanja, iskustava i od (bar meni komplikovanih, da ne kažem smornih) teških tema uspeli ste da napravite fun i zanimljuvu priliku za doškolovanje. Prosto ne znam koga i šta pre da hvalim, jer je sve proteklo bolje nego sto sam se nadao… Učli smo, družili se… jeli smo ????

svoje utiske preneo nam je Nikola Arsić, iz tima Mini Home.

Poslednjeg dana su nam se pridružili naši mentori i mentorke – Dragana Tomić Pilipović, Ivan Bjelajac, Snežana Popov, Sanja Pešić, Sonja Dakić, Predrag Stošić i Zvjezdana Crnogorac – koji su imali prilike da se kroz speed dating upoznaju sa timovima. Nakon zanimljivog upoznavanja i mnogo oduševljenja, spojili smo timove u mentorske parove, koji će u narednom periodu sarađivati i razvijati ideje naših finalista.

 

Ovo je samo početak – spremni smo za radno leto ????

 

Hvala našim mentorima i mentorkama, prijateljima, Evi, Leni i Dušanu, kao i našim partnerima na podršci: Impact Hub Vienna, WU, Erste Stiftung, Austrian Development Agency, Coca-Cola Hellenic Srbija, Erste Bank Srbija, Alma Quattro i Ministarstvo omladine i sporta.

Kako je sve izgledalo možete pogledati na našoj Facebook stranici.