• Održane tribine kao najava za SIA takmičenje i besplatne seminare za mlade

  U susret nizu besplatnih seminara posvećenih jačanju kapaciteta mladih za razvoj društvenog preduzetništva, organizacija Razlivalište je kroz tribine na Fakultetu organizacionih nauka i Filozofskom fakultetu u Beogradu pružila priliku zainteresovanima da se upoznaju sa osnovnim konceptima društvenog preduzetništva i da svoja iskustva i nedoumice podele sa veteranima scene društvenog preduzetništva u Srbiji.

  Velika nezaposlenost mladih i brojni drugi društveni izazovi obrazovne, ekološke, zdravstvene ili druge prirode inspirisali su razvoj nove ekonomije društvenog preduzetništva. Tamo gde je stara paradigma videla probleme i rizike, nova vidi priliku za razvoj uspešnog poslovanja i jačanje lokalne zajednice. U cilju širenja svesti o društvenom preduzetništvu i podsticanja preduzetničkih poduhvata, Razlivalište kroz program Social Impact Award već tri uzastopne godine radi na promociji ovih ideja među mladima.

  Tim povodom organizovane su javne tribine na dva beogradska fakulteta, na kojima su gosti predavači bili neki od pionira društvenog preduzetništva u Srbiji. Razgovarajući o dobitima koje Miomir Popeskov ima u edukovanju školaraca o osnovama programiranja u Centru za kreativno razmišljanje – Kliker ili o izazovima Nikolete Kosovac u uključivanju pripadnika ranjivih grupa na tržište rada kroz izdavanje magazina Liceulice, studenti i drugi posetioci su pozvani da promisle načine na koje bi njihovo buduće poslovanje moglo da doprinese promenama u zajednici.

  Nakon što su upoznati sa pojedinostima edukativnog programa i takmičenja Social Impact Award, učesnici na tribinama su ohrabreni da oslušnu potrebe svog okruženja i prijave se na jedan od besplatnih seminara, na kojima će moći da prođu kroz razvoj ideje i biznis modela svojih društvenih preduzeća, kao i veština neophodnih za njihovu uspešnu realizaciju.

  Seminari o društvenom preduzetništvu „Pokreni dobar biznis” održaće se tokom aprila u četiri grada u Srbiji – 9.04. u  Nišu, 19.04. u Kragujevcu, 22.04. u Novom Sadu i 23.04. u Beogradu. Svi zainteresovani mladi ljudi uzrasta od 14 do 30 godina mogu se prijaviti za učešće u seminarima ovde. Sve što je potrebno je malo entuzijazma i nekoliko trenutaka za popunjavanje prijave – o ostalom će pričati legende!

  Za više o informacija o programu Social Impact Award, istraži naš sajt ili Fejsbuk stranicu.

  Ukoliko želiš da se upoznaš sa drugim programima Razlivališta, poseti sajt ili Fejsbuk stranicu organizacije.