Otvoren konkurs za Social Impact Award 2024
  1. Naslovna strana
  2. Novosti
  3. Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2022

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2022

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva – Social Impact Award otvorio je prijave za novi ciklus. Social Impact Award je program namenjen mladima od 15 do […]

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva – Social Impact Award otvorio je prijave za novi ciklus.

Social Impact Award je program namenjen mladima od 15 do 30 godina koji imaju inovativna rešenja za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja sproveli u održive projekte. Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti i slično.

Konkurs je otvoren do 15. maja u 23:59h. Prijavi se.

Kako izgleda SIA putovanje?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu njihovih glasova, 10 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje zatim prolaze kroz period inkubacije koji je sadržan u tri meseca intenzivnog rada na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi svoju ideju pretvorili u održiv biznis (period od jula do septembra). 

Tri tima koji budu izabrani od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatni period mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit koji se ove godine održava u Beču.

Ko može učestvovati?

  • Sve prijave za Social Impact Award 2022 moraju da isupune sledeće uslove:
  • Svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. januara 1992. i 31. decembra 2007.;
  • Podnosioci prijava nisu učestvovali u SIA inkubaciji niti su osvojili SIA prethodnih godina sa istom idejom;
  • Ideja nije pravno utemeljena pre 1. januara 2021. godine.;
  • Ideja nije primila formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom se smatra  finansijsku podrška treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade…)
  • Uvažavaju se samo one prijave koje su potpune i podnete na vreme putem naše veb stranice. Rok za podnošenje prijava 15.5.2022. u 23:59.

Kako do prijave?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na link apply.socialimpactaward.net.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a program su podržali Erste banka, Coca – Cola HBC Srbija, SAP, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Za sve nedoumice i pitanja na raspolaganju je Koordinator programa David Vučen (david.vucen@razlivaliste.org).

Čekamo tvoju ideju i nadamo se druženju! 🙂