Otvoren konkurs za Social Impact Award 2024
  1. Naslovna strana
  2. Novosti
  3. Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2024!

Otvoren je konkurs za Social Impact Award 2024!

Otvoren konkurs za Social Impact Award (SIA), najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva!

Šta je Social Impact Award?

Social Impact Award (SIA), najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti socijalnog preduzetništva, otvorio je prijave za novi ciklus!

SIA je program namenjen mladima od 15 do 30 godina koji imaju inovativne ideje za društvene izazove i potrebna im je mentorska i finansijska podrška kako bi ova rešenja pretvorili u održiva preduzeća. Ideje koje se prijavljuju se mogu baviti rešavanjem različitih društvenih ili ekoloških problema, poput smanjenja siromaštva, zdravstva, obrazovanja, životne sredine, energije, informacionih i komunikacionih tehnologija, ljudskih prava, jednakih mogućnosti i slično.

Konkurs je otvoren do 15. maja 2024. u 23:59h.

Prijavi se

Kako izgleda SIA putovanje?

Svi timovi i pojedinci koji se prijave na konkurs prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu njihovih glasova, 15 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje zatim prolaze kroz period inkubacije koji je sadržan u tri meseca intenzivnog rada na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi svoju ideju pretvorili u održiv biznis (period od jula do septembra). 

Tri tima koji budu izabrani od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatni period mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit koji se ove godine održava u Manhajmu.

Koje uslove moraju da ispunjavaju učesnici?

● Svi članovi glavnog tima moraju biti rođeni između 1. januara 1994. i 31. decembra 2009.; 

● Podnosioci prijava nisu učestvovali u SIA inkubaciji niti su osvojili SIA prethodnih godina sa istom idejom; 

● Ideja nije pravno utemeljena pre 1. januara 2023. godine.; 

● Ideja nije primila formalnu start-up podršku pre konkurisanja. Pod formalnom start-up podrškom se smatra finansijsku podrška treće strane koja prelazi vrednost od 3.000€ (anđeoske investicije, grantovi, nagrade…) ● Uvažavaju se samo one prijave koje su potpune i podnete na vreme putem naše veb stranice. 

Više informacija o detaljima konkursa, procesu žiriranja i uslovima možeš pronaći u Vodiču za apliciranje.

Kako da prijaviš svoju ideju na konkurs?

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na ovaj link.

Social Impact Award (SIA) u Srbiji realizuje Razlivalište, uz generalno pokroviteljstvo SAP Solutions i Ministarstva turizma i omladine. Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su Coca-Cola HBC Srbija, ERSTE Banka i Nelt. Podršku programu pružaju LIDL Srbija, TITAN Cementara Kosjerić, Attic42, Masterbox, Tenderly i Playground.

Za sve nedoumice i pitanja na raspolaganju je Koordinator programa David Vučen (david.vucen@razlivaliste.org).

Čekamo tvoju ideju i nadamo se skorijem susretu! 🙂