1. Naslovna strana
  2. Novosti
  3. PRIJAVI SE NA SIA 2020 KONKURS

PRIJAVI SE NA SIA 2020 KONKURS

PRIJAVI SVOJU PREDUZETNIČKU IDEJU I OSVOJI PODRŠKU DA JE SPROVEDEŠ U DELO!   Zvanično je otvoren šesti po redu Social Impact Award Serbia konkurs za ideje za razvoj biznisa koji […]

PRIJAVI SVOJU PREDUZETNIČKU IDEJU I OSVOJI PODRŠKU DA JE SPROVEDEŠ U DELO!

 

Zvanično je otvoren šesti po redu Social Impact Award Serbia konkurs za ideje za razvoj biznisa koji rešavaju neki društveni ili ekološki problem.

Social Impact Award je najveće omladinsko edukativno takmičenje na temu društvenog preduzetništva, dešava se u 20 zemalja na tri kontinenta, a u Srbiji ovo takmičenje organizuje nevladina organizacija Razlivalište. Ova neprofitna organizacija osnovana je 2014. godine sa idejom da mlade ljude u Srbiji upozna sa društvenim preduzetništvom, stvori ohrabrujuće okruženje i pruži podršku razvoju preduzetništva mladih.

 

ŠTA PODRAZUMEVA UČEŠĆE U SOCIAL IMPACT AWARD PROGRAMU?

 

Svi timovi i pojedinci koji se prijave na konkurs do 5. jula 2020. prolaze skrining i ocenjivanje žirija, na osnovu čijih glasova 10 najboljih biznis ideja ulazi u finale. Finalisti zatim prolaze kroz inkubaciju i tu dolazimo do najvrednijeg segmenta SIA programa, edukacije – tri meseca intenzivnog rada timova na svom projektu u periodu jul-septembar 2020, pri čemu će im biti obezbeđena edukacija sa ekspertima i mentorski porogram.

U oktobru 2020. dešava se svečana dodela nagrada, gde finalisti imaju priliku da pred žirijem i publikom pičuju svoje ideje i predstave njihov razvoj kroz period inkubacije. Istom prilikom žiri bira tri najbolja tima, odnosno projekta, a sabiraju se i glasovi online glasanja koji daju 4. pobednika. Ova četiri tima dobijaju nagrade:

  • po 1500 evra za započinjanje biznisa
  • mentorsku podršku
  • put na svetski SIA samit u Pragu, kome će prisustvovati pobednici iz svih zemalja gde se ovaj program sprovodi.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI NA SIA KONKURS?

 

Pravo na učešće u SIA programu imaju svi državljani Srbije starosti 15-30 godina. Ukoliko je tim već počeo da radi na ideji, bitno je da je rad počeo posle 1. januara 2019. godine i da projekat nije dobio finansijsku podršku veću od 3.000€.

Važno je da istaknemo i da će se žiri prilikom ocenjivanja baviti kriterijumima koje SIA neguje na globalnom nivou, a to su inovativnost, društveni ili ekološki uticaj, izvodljivost i održivost projekta. Obratite pažnju na njih kada budete prijavljivali svoju ideju na konkurs!

Za inspiraciju i motivaciju, savetujemo da bacite pogled na Knjigu inspiracije, gde se nalaze SIA pobednici iz prethodnih godina.

 

KAKO DA SE PRIJAVIM NA SIA KONKURS?

 

Lako – link za prijavu je ovde, a vodič za apliciranje možeš pronaći na ovom linku.

Popunjavanje aplikacije možeš da započneš kad želiš, bitno je da je završiš i pošalješ pre 5. jula 2020.

 

SREĆNO!

 

SIA Serbia tim