1. Naslovna strana
  2. Zajednica
  3. Počela je SIA inkubacija!

Počela je SIA inkubacija!

Poleteli smo – prvog dana inkubacije se SIA tim (čitaj: Razlivalište) zajedno sa deset timova koji su ušli u finale konkursa (i jednom domaćom mačkom) našao u udobnom prostoru SMART […]

Poleteli smo – prvog dana inkubacije se SIA tim (čitaj: Razlivalište) zajedno sa deset timova koji su ušli u finale konkursa (i jednom domaćom mačkom) našao u udobnom prostoru SMART Kolektiva. Upoznali smo se i radili na izgradnji plemenskih vrednosti i jačanju timova, pisali pisma svojim dvojnicima iz budućnosti i definisali lične i timske motive za ulazak na mala vrata društvenog preduzetništva.

Drugog dana je naš dom bilo Gnezdo – prostorije Kancelarije za mlade, gde smo ozbiljnije prionuli na rad i razvoj  biznis ideja i planova. U ovom procesu su nam se priključili ključni akteri SIA priče – mentori. Verovatno najuzbudjiviji trenutak inkubacije bio je speed dating, gde je svaki tim imao priliku da porazgovara sa svakim od mentora i u nekoliko minuta predstavi svoju ideju i svoje članove. „Dejting“ smo zaokružili tako što su i timovi i mentori izrazili svoje preference – i na taj način smo postigli nekoliko savršenih spojeva!

(Igrica – ovde možete naći finaliste, a ovde mentore – pogodite ko je koga izabrao!)

To znači da je „svečano proglašenje“ proteklo u opštoj radosti, što nas je zagrejalo za sledeću etapu – selimo se u ICT Hub!

Ako ste ispratili najave na sajtu ili društvenim mrežama, znate da je lansiranje inkubacije krunisano događajem koji je bio otvoren za sve. Okupili smo četvoro uspešnih preduzetnika koji se bave pozitivnim promenama u društvu i koji su želeli da podele svoja iskustva sa SIA finalistima i svima koje je ova tema zanimala. Ovi ljudi su Mario Milaković od Super Baka, Dragana Jovčić, CEO portala Uradi-Zaradi, i uspešne SIA alumnistkinje Anđela Kocić (naočare za gluve HearO) i Anja Čarapić (pametne baštice UrbiGo). Dobili smo mnogo lepih reakcija na ovaj događaj i na same govornike, što znači da smo motivisani da nastavimo sa istom praksom u budućnosti. 🙂

Javite nam koga biste želeli da čujete / porazgovarate / pitate za savet!

Do sledećeg viđenja, kucajte nam!

vanja.mladjenovic@razlivaliste.org