• SIA Srbija je pobednik Smart Start takmičenja!

  Social Impact Award (SIA) Srbija proglašen je za najinovativniji projekat u oblasti rešavanja društvenih problema u okviru Smart Start Social Innovation Challenge takmičenja!

  Social Innovation Challenge je takmičenje za inovativne ideje u oblasti rešavanja društvenih problema koje se sprovodi u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj. Pobednik se određuje na osnovu onlajn glasanja, i u konkurenciji ideja iz Srbije, zahvaljujući velikoj podršci zajednice, projekat SIA Srbija je osvojio nagradu od 3.500€.

  Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za studente kojim želimo da razvijemo i implementiramo inovativna rešenja za društvene probleme, koji sprovodi organizacija Razlivalište. Naša misija je da promovišemo duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje mladih do 30 godina.

  U Srbiji je u prethodne dve godine više od 600 ljudi prisustvovalo SIA događajima i radionicama koje su prethodile konkursu za biznis inkubaciju. Od 40 prijavljenih preduzetničkih ideja u sledeći krug i proces inkubacije prošlo je 11 timova. Na kraju projekta 6 timova je nagrađeno sa ukupno 13.500€ početnog kapitala. Za više o tome kako ovo radimo, pročitajte ovde.

  Šta dalje?

  Naš cilj za 2017. godinu je da kroz SIA radionice prođe 500 mladih ljudi, da izaberemo 10 timova za proces inkubacije i obezbedimo početni kapital za 4 preduzetničke ideje. Zahvaljujući novcu od nagrade smo korak bliže ka ostvarenju ovog cilja. Hvala vam još jednom na ogromnoj podršci. Redovno ćemo objavljivati kako trošimo novac od nagrade u našem njuzleteru (na koji se možete prijaviti ovde) i na našem sajtu.

  Sviđa ti se ono što radimo?

  Imamo velike planove za budućnost i tražimo pojačanje! Odlučili smo da proširimo Razlivalište tim i uključimo mlade koji imaju malo iskustva a puno snage i inspiracije za učenje. Tražimo dizajnera, koordinatore za komunikaciju na društvenim mrežama, koordinatore za događaje, ljudske resurse i fasilitatore. Sve pozicije su volonterske i podrazumevaju 10ak sati nedeljno.