Prijavi se na program

Prijavi se na Social Impact Award inkubaciju i pretvori svoju ideju u uspešan društveni biznis. Prijava je jednostavna, a ovde smo spakovali sve najvažnije informacije koje ti trebaju za pripremu uspešne prijave.

U okviru SIA programa inkubacije, dobićeš sve potrebne resurse i podršku kako bi pretvorio/la svoju ideju u uspešan poduhvat. S obzirom na ograničen broj mesta, molimo te da se prijaviš do kraja zatvaranja konkursa. Naš stručni žiri će izabrati najperspektivnije ideje na osnovu njihovog potencijala za uticaj, inovativnosti, izvodljivosti i kapaciteta tima.

Uspešni podnosioci prijava dobijaju pristup širokom spektru mogućnosti, uključujući:

 • Mentorstvo i podršku u validaciji poslovnog i modela uticaja, izradi prototipa ideje, kao i u privlačenju prvih pratilaca na mrežama i kupaca.
 • Šansu da osvoje Social Impact Award nagradu, što uključuje finansijsku podršku, priznanje i kartu za naš godišnji SIA samit.
 • Povezivanje sa našom međunarodnom zajednicom finalista i pobednika, koja broji preko 1000 socijalnih preduzetnika iz više od 25 zemalja.

Proces selekcije finalista

 1. Skrining

  Lokalni tim SIA pregleda sve prijave od 28.5.2023. do 2.5.2023. kako bi se osiguralo da ispunjavaju formalne kriterijume za učešće i selektuje određen broj prijava koje prolaze u narednu fazu.

 2. Online pitch pred stručnim žirijem

  Žiri sastavljen od stručnjaka iz privatnog i javnog sektora procenjuje prijave na osnovu definisanih kriterijuma u okviru Online pitching događaja koji će biti održan 8.6.2023.

 3. Proglašenje finalista

  SIA tim objavljuje 10 finalista koje je stručni Žiri odabrao. Finalisti se objavljuju 13.6.2023.

 4. Fidbek na aplikaciju

  Svako ko se prijavi (ne samo finalisti) imaju priliku da dobiju povratne informacije o svojoj prijavi.

Upoznaj SIA žiri

Naš žiri će se pobrinuti da najperspektivnije prijave dobiju priliku da učestvuju u našem programu inkubacije.

Upoznaj žiri

Uslovi za učešće

Pomoću konzistentnih kriterijuma za prijavu, mi uspevamo da ostvarimo našu misiju pomaganja mladima da naprave svoje prve korake u svetu društvenog preduzetništva. Prijave za SIA program moraju da ispune sledeće kriterijume:

 1. Da bismo održali fokus programa na mladima, svi članovi tima moraju biti između 14 i 30 godina starosti.
 2. Dobrodošle su ideje koje još nisu implementirane, kao i one koje su u ranoj fazi implementacije. Međutim, ideje u ranoj fazi implementacije se mogu prijaviti samo ako je projekat osnovan nakon 1. januara prošle godine (2022. godine).
 3. Projekti aplikanta ne smeju da prime značajna formalna sredstva za pokretanje pre nego što se prijave. Kao značajna sredstva smatraju se formalni grantovi od spoljnih izvora koji prelaze vrednost od 3.000 evra (na primer, investicije, grantovi, novčane nagrade itd.).
 4. Aplikant ne sme da je već učestvovao u SIA inkubaciji sa istom idejom koju sada prijavljuje niti da je prethodno osvojio SIA nagradu.

Vodič za Apliciranje 2023. možeš preuzeti ovde.

Iskustva dosadašnjih učesnika

 • Razgovor sa mentorom je bio koristan zato što do sada nisam imao priliku da pričam sa nekim koga zanima nešto što i mene zanima. Kroz priču i mentorstvo uspeo sam da saznam nove stvari i saznam neka druga mišljenja koja se razlikuju od mojih. Tokom radionica bilo je zanimljivo videti sve te ljude koje zanimaju slične stvari kao i mene. Atmosfera je bila super.

  Winner Marko Milićević 3DLab
 • Moje iskustvo tokom celog programa je izuzetno. Radili smo dosta korisnih stvari za razvoj moje ideje. Ja se jesam prijavila sa idejom, ali sada na kraju projekta imam nešto što već realizujem. Prikupila sam dovoljno znanja i iskustva da mogu da razvijem celo preduzeće i da se taj sistem pokrene.

  Finalist Teodora Nikolić Zeleni zidovi

Ključne aktivnosti pre početka inkubacije

 1. Prijave su otvorene

  Tvoje putovanje počinje ovde. Prijavi se za SIA inkubaciju.

 2. Prijave su zatvorene

  Rok za prijave je istekao i prijave su zatvorene. Naš stručni žiri će uskoro početi sa pregledanjem prijava.

 3. Proglašenje finalista

  Najbolje ideje biće odabrane da učestvuju u inkubaciji. Finaliste ćemo objaviti na društvenim mrežama.

 4. Fidbek

  Putovanje se ovde ne završava za one koji nisu primljeni u SIA inkubaciju. Svi podnosioci prijava imaju pravo da dobiju fidbek o svojoj aplikaciji od našeg stručnog žirija, što će im pružiti neophodne informacije za nastavak rada na svom projektu.