Navigation

UPOZNAJTE ŽIRI PROGRAMA SOCIAL IMPACT AWARD 2022


Vladimir Jovanović | Erste Bank

Vladimir Jovanović, danas zaposlen na poziciji direktora Odeljenja za socijalno bankarstvo u Erste Banci, svojim znanjem i bogatim iskustvom iz oblasti razvoja preduzetništva godinama se bavi pružanjem kreditne i nefinansijske podrške startap-ovima, organizacijama civilnog društva i socijalnim preduzećima. Znanje koje nesebično deli stekao je godinama radeći za privatni sektor, međunarodne donatorske institucije, a danas za banku. Zahvaljujući ličnom preduzetničkom iskustvu, uvek bolje razume i savetuje buduće preduzetnike i one koji su na početku. Aktivno je uključen u program nefinansijske podrške u okviru programa Korak po korak Erste Banke, a do danas je održao više desetina mentoring sesija sa različitim klijentima iz segmenta socijalnog bankarstva i održao čitav niz radionica i treninga iz različitih biznis oblasti.


Prof. dr Natalija Perišić | Fakultet političkih nauka

Prof. dr Natalija Perišić je vanredna profesorka Univerziteta u Beogradu – Fakulteta političkih nauka. Izabrana je za užu naučnu oblast Socijalna politika na Odeljenju za socijalnu politiku i socijalni rad. Predaje o nacionalnoj i evropskoj socijalnoj politici, starenju i migracijama na osnovim, master i doktorskim studijama na Fakultetu političkih nauka. Na multidisciplinarnim studijima na Univerzitetu u Beogradu, predaje na master studijama Migracija (modul: Migracije i socijalna politika). Profesorka po pozivu na Univerzitetu u Tuzli – Filozofski fakultet, BiH i na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu – Filozofski fakultet, BiH. Njen naučni i istraživački interes u oblasti migracija nalazi se na preseku između migracija i države blagostanja, usluga javnog i civilnog sektora za migrante, politika integracije migranata. Naročito se zanima za mehanizme socijalnog uključivanja migranata. Aktivna je u povezivanju akademske sfere, civilnih organizacija i javnih službi u pružanju podrške migrantima. Objavila je oko 50 članaka u nacionalnim i međunarodnim časopisima. Koordinatorka je MIGREC-a i predvodi Univerzitet u Beogradu u ovom projektu.


Kristina Paralidis | innSono

Kristina Paralidis jedan je od osnivača innSono d.o.o, srpskog AI startup-a koji je razvio innSono Analytics, prvi All-in-One software za kreiranje audio AI aplikacija. Vizija firme innSono je dati svakom uređaju mogućnost da opaža, analizira, i razume zvuk kao što to audio eksperti čine, a krajnji cilj je učiniti život kvalitetnijim kroz unapređenu automatizaciju. Pre nego što je postala direktorka innSona, Kristina je svoj profesionalni profil razvijala kroz preduzetničke pozicije u oblasti razvoja poslovanja (business development). Sa preko deset godina iskustva uspešno je doprinela finansiranju, razvoju i vođenju ICT startup-ova u Srbiji, Grčkoj i Nemačkoj.


Doc. dr Zoran Rakićević | Fakultet organizacionih nauka

Dr Zoran Rakićević je docent na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, na Katedri za upravljanje proizvodnjom i pružanjem usluga. Rukovodilac je Centra za mala i srednja preduzeća i preduzetništva na Fakultetu. Član je Srpskog udruženja profesionalaca u lancu snabdevanja. Predavač je na sledećim predmetima: Planiranje proizvodnje i usluga, Preduzetništvo i upravljanje malim i srednjim preduzećima, Analiza vrednosti, Preduzetnički poduhvat i biznis plan. Autor je monografije „Podrška upravljanju malim i srednjim preduzećima“. Tokom studija učestvovao u radu studentskog humanitarnog fonda „Osmeh na dar”. Otac Sare, Lenke i Dunje.


Predrag Stošić | Radanska RUŽA

Predrag Stošić je direktor socijalnog preduzeća Radanska RUŽA d.o.o. Lebane, od njegovog osnivanja 2015. godine. Socijalno preduzeće je prvi i za sada jedini primer civilno javnog partnerstva na teritoriji Srbije. Kao direktor zajedno sa svim ženama koje su zaposlene u Socijalnom preduzeću uspeli su da od lokalnog proizvođača domaće zimnice naprave prepoznatljiv brend u Srbiji za kvalitetan ajvar, a u inostranstvu za kvalitetne gotove organske proizvode. Ipak, najveći uspeh koji je postignut vezan je za zapošljavanje žena iz marginalnih grupa stanovništva od 15 do 35 godina, koje rade u Socijalnom preduzeću. Takođe jedan od uspeha je i razvoj sistema kooperantkinja kojih je preko 20 i sistem malih kooperanata kojih je preko 15. Pre rada u socijalnom preduzeću, radio je u razvojnoj agenciji ali je najveći deo vremena proveo u Udruženju žena RUŽA Lebane. Tokom celokupnog svog rada svu energiju je usmeravao na unapređenje položaja žena, njihovo ekonomsko i socijalno osnaživanje i osamostaljivanje.


Ivan Minić | Konsultant u oblasti razvoja poslovanja i preduzetnik

Osnovao sam Burek.com (2002), MojaPijaca.rs (2016), TurnKey (2016), Pojačalo (2018), Burgos (2019), Alfa Prevod (2021) I DigiTalk (2021). Već dvadeset godina se klackam između tehnologije marketinga i preduzetništva. Savetovao sam najveće globalne brendove kada je digitalni nastup na lokalnom tržištu u pitanju. Danas i dalje savetujem neke globalne, ali i mnoge lokalne kompanije – kako male, tako i velike. Prethodnih nekoliko godina radio sam i kao konsultant, edukator i ekspert na brojnim EU projektima i sarađivao sa USAID, UNDP, Thomson fondacijom i drugim donatorima.


Jelena Srnić-Nerac | Poverenička služba, Ministarstvo pravde

Jelena sebe opisuje kao večitog entuzijastu koji veruje da je svaki pojedinac važna karika društva i da svako društvo mora podjednako da neguje sve svoje karike. Nakon osnovnih studija koje je završila na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, 2012. godine osniva organizaciju NEOSTART koja se već deceniju uspešno bavi društvenom reintegracijom mladih i odraslih u sukobu sa zakonom. Bila je deo tima koji je bio jedan od SIA pobednika 2018. godine. Danas je načelnica Povereničke službe, gde zajedno sa svojim timom radi na unapređenju alternativnih sankcija, upravo sa ciljem da svaki član društva pronađe svoje mesto i ostane njegov koristan član. Veruje da svojim iskustvom i menadžerskim znanjem, posebno kada se radi o razvoju novih ideja i senzibilizaciji zajednice, može mnogo doprineti kao član žirija.


Stefan Nikolić | Šta Ima? digitalni marketing

Smatram da je nivo svesti direktno proporcionalan kvalitetu života u sredini u kojoj živimo. Na osnovu toga, od 2012-te počeo sam da se bavim humanitarnim radom sa ciljem podizanja svesti o činjenju dobrih dela kroz razne kreativne projekte. Projekat koji je pokazao najveći uspeh je “Humanitarna kafa”. Na osnovu rezultata koje sam postigao u oblasti humanitarnog rada nagrađivan sam vise puta. Od nagrada bih istakao nagradu YOUTH HERO koju dodeljuje EXIT Fondacija i VIRTUS nagradu za filantropiju koju dodeljuje Trag fondacija. Pored humanitarnog rada, profesionalno se bavim digitalnim marketingom, gde već duži niz godina uspšešno poslujem sa stranim i domaćim klijentima.


Jovana Vazić | CocaCola HBC

Jovana Važić je Internal Communication Manager u kompaniji Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora, sa preko 15 godina radnog iskustva u oblasti komunikacija. Svoj karijerni put gradila je radeći u
marketinškim agencijama (McCann Erickson i Leo Burnett), privredi (Nike i Fruvita) i državnoj upravi (Nacionalna Akademija za javnu upravu). Bila je tim lider i učestvovala u strateškom razvoju i implementaciji mnogobrojnih CSR projekata sa Fondom B92, među kojima su i nagrađeni - Bitka za bebe, Štrajk glađu protiv gladi, Pokret 65+, Testovi za vožnju app i mnogi drugi. U kompaniji Coca-Cola Hellenic, između ostalog, organizuje i mnogobrojne volonterske akcije za zaposlene.


Predrag Ćirković | SAP Solutions

Predrag ima više od 15 godina iskustva u IT industriji. Na tom putu je bio na različitim rukovodećim pozicijama i sticao iskustvo u ICT sektoru u kompanijama kao što su ComTrade, International Management Group, Datagate Netvork Solutions Ltd., Coca-Cola HBC i EUnet. SAP-u se pridružio 2013. kao Senior Service Manager, a od januara 2016. poverena mu je uloga generalnog direktora SAP-a za region Zapadnog Balkana.


Ivan Bildi | Likes and Cookies / Masterbox

Preduzetnik po ubeđenju.
PREDAVAČ.
Volim marketing i TikTok.
Pravim odličan ESPRESSO i ne kasnim.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close