1. Naslovna strana
  2. Novosti
  3. Upoznaj SIA 2024 finaliste!

Upoznaj SIA 2024 finaliste!

Odabrano je 15 SIA finalista koji će naredna 3 meseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u okviru najvećeg evropskog inkubatora za socijalno preduzetništvo – Social Impact Award. […]

Odabrano je 15 SIA finalista koji će naredna 3 meseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u okviru najvećeg evropskog inkubatora za socijalno preduzetništvo – Social Impact Award.

Stučni žiri koji čine eksperti iz različitih oblasti je odabrao finaliste na osnovu 3 ključna kriterijuma: inovativnost, izvodljivost i društveni uticaj.

Ko su SIA 2024 finalisti?

CareerLaunch – CareerLaunch povezuje mlade sa iskusnim karijernim savetnicima i mentorima, nudeći personalizovano vođenje za samouveren početak karijere.

EventMate – EventMate je platforma koja personalizovano preporučuje događaje i aktivnosti, smanjujući socijalnu izolaciju i promovišući zdrav način života i ekološku svest.

Dadilja App – Dadilja App omogućava uvid u dostupne dadilje, njihove profile i evaluacije, podržavajući nesmetan razvoj dece i balans između privatnog i poslovnog života roditelja.

Focus Pocus – Focus Pocus rešava problem smanjenja pažnje kod mladih kroz kreativne i edukativne aktivnosti, kampove, radionice i saradnju sa stručnjacima.

Higijensko sanduče – „Higijensko sanduče“ je humanitarna ostava koja pruža donacije higijenskih proizvoda ženama u materijalnoj nevolji, rešavajući problem menstrualnog siromaštva.

PawPalPatrol – PawPalPatrol razvija aplikaciju za umrežavanje vlasnika pasa i šetača, omogućavajući praćenje šetnji u realnom vremenu za veću sigurnost i spokoj vlasnika.

Lako sa dijabetesom – Proizvodimo zdravu hranu bez aditiva za dijabetičare i sportiste, i nudimo digitalni priručnik sa receptima za samostalnu pripremu obroka kod kuće.

MyFinanceAcademy – MyFinanceAcademy edukuje sve generacije o finansijskoj pismenosti i esencijalnim veštinama, kroz platformu, aplikaciju i društvene mreže.

NavBlind – NavBlind je aplikacija koja koristi BLE Beacon tehnologiju za preciznu navigaciju slepih i slabovidih osoba u gradskom prevozu i pronalazak komercijalnih objekata.

Organic Pro Farming – Proizvodimo organsku hranu koristeći hidroponske i akvaponske sisteme, modernizujući poljoprivredne metode i podstičući održivu poljoprivredu.

par.co – par.co je platforma koja povezuje vlasnike garažnih mesta i vozače, omogućavajući lako rezervisanje parkinga u Beogradu.

Potraži me, osnaži se! – Osnažujemo mlade u ranim fazama karijere kroz podršku i savete za profesionalni razvoj.

SANGUIS – SANGUIS razvija aplikaciju za dobrovoljne davaoce krvi, nudeći dodatne pogodnosti i jačanje zajednice davalaca.

Srce Zajednice – „Srce zajednice“ organizuje društvene događaje i pruža podršku starijim osobama, smanjujući usamljenost i poboljšavajući kvalitet života.

Svetionik u plavom – „Svetionik u plavom“ omogućava mladima sa autizmom radno angažovanje kroz reciklažu papira, promovišući inkluziju i društvenu angažovanost.

Kako izgleda SIA inkubacija?

Tokom tromesečne inkubacije SIA finalisti će raditi na razvoju ideja kroz 1 na 1 mentorsku podršku, 60 sati edukativnog programa, Peer to Peer razmene i podršku internacionalne i lokalne SIA Alumni zajednice. Program je prilagođen društvenim biznisima u ranom razvoju ideja sa fokusom na postavljanje dobrih temelja ideje i izgradnju internih kapaciteta i načina razmišljanja za transofrmaciju ideja u uspešne poduhvate.

Tri najbolja tima očekuje i početni kapital u iznosu od po 1.500€ za testiranje ideje u praksi. Finalistima je omogućen i besplatan put na Međunarodni SIA Samit koji se ove godine održava u Manhajmu (Nemačka). Dodatno, biće nagrađen i četvrti tim koji bira online zajednica putem SIA Glasanja zajednice, a nagradu koju osvaja je mentorska podrška i put na Međunarodni SIA Samit sa tri prva pobjednička tima.

O programu

Social Impact Award (SIA) je najveći evropski inkubator za socijalno preduzetništvo koji već 10 godina za redom u Srbiji realizuje Razlivalište, uz generalno pokroviteljstvo SAP Solutions i Ministarstva turizma i omladine. Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su Coca-Cola HBC Srbija, ERSTE Banka i Nelt. Podršku programu pružaju LIDL Srbija, TITAN Cementara Kosjerić, Attic42, Masterbox i Tenderly.