• Kakvu budućnost želiš za sebe? Social Impact Award Kick-off

  Iako ovaj zadatak nije ni malo lak, tim Social Impact Award je za ovogodišnji program postavio visoke ciljeve. Jedan od njih je odgovor na pitanje “Kakva je to budućnost koju želimo za sebe?”, do kog ćemo doći, kroz kreativnost i naporan rad, zajedno!

  Entuzijastično smo započeli godinu novih vizija sa Social Impact Award programom, a to nam pokazuje i prvi u nizu uspšno realizovanih događaja – Kick-off SIA 2018.

  Prvi SIA događaj je prošle nedelje u StartIt Centru Beograda okupio mlade kreativce, iskusne preduzetnike, studente koji su imali prilike da uživaju u govoru naših prošlogodišnjih pobednika i partnera, kao i da saznaju sve potrebne informacije o narednim dešavanjima u sklopu najvećeg takmičenja za socijalno preduzetništvo na teritoriji Evrope i šire.

  Prva nam se predstavila prošlogodišnja pobednica, Anja Čarapić iz tima UrbiGo.

  “Ok je imati ideju, ali je bitnije ego staviti po strani i truditi se da očuvamo viziju.”


  Anja nam je govorila o tome kako je kroz program Social Impact Award naučila da postoji velika razlika između ideje i vizije. Ukoliko se tokom istraživanja tržišta ispostavi da ideju treba menjati, to ne znači da gubimo viziju.

  Ono što SIAu odvaja od ostalih takmičenja jeste podsticaj timova da održe entuzijazam sa početka kroz ispunjavanje zadataka, krećući se stepenik po stepenik ka kreiranju prvog prototipa.
  Ono što je poručila budućim takmičarima jeste da je jako bitno testirati svoju ideju i “izaći iz svoja četiri zida”.

  Nakon Anje, obratio nam se Arsen Arsenović, predstavnik tima Pirate Art, prošlogodišnjeg pobednika.

     “Od prototipa do prvih klijenata.”

  Arsen je podelio sa nama lično iskustvo i šta ga je inspirisalo da kreira svoj proizvod. Nakon saobraćajne nesreće, Arsen je ostao bez desne noge što ga je primoralo na upotrebu proteze. Ono što je jako važno korisnicima proteze pored udobnosti, kako navodi Arsen, jeste i njena estetika.
  Rešenje njegovog problema je već postojalo na stranom tržištu, ali je cena bila nepristupačna. Njegova pretpostavka bazirala se na potrebi domaćeg tržišta za istim proizvodom, ali sa pristupačnijom cenom. Znao je šta želi, a za sve ostalo pobrinuo se Social Impact Award, naveo je Arsen.

  Njegova poruka za buduće takmičare jeste da će im SIA pružiti znanje koje je neprocenjivo.

  Nakon govora prošlogodišnjih pobednika, imali smo prilike da čujemo Jovanu Paljić koja je govorila ispred Coca-Cola HBC Srbija.

  “Ne možemo da budemo uspešni ukoliko zajednica u kojoj živimo nije uspešna.”

  Jovana nam je govorila kako Social Impact Award program, uz koji stoje već četiri godine, stvara aktivnu zajednicu u kojoj je ekosistem stabilan. Coca-Cola HBC Srbija ima jasan stav po pitanju programa za mlade, a neke od njih i sami pokreću i realizuju. To su programi aktivnih mera u vidu edukacija, prekvalifikacija, praksi i zapošljavanja.

  Svi zainteresovani imali su prilike da čuju ŠTA je to SIA, KOLIKO traje, GDE se održava, RADIONICE koje nas čekaju, USLOVE UČEŠĆA i NAČIN PRIJAVE.

  Naš dragi Miloš Paunović je sa nama do detalja  podelio šta je to ove godine drugačije u odnosu na prethodne i koliko se ovaj program promenio i napredovao.             

  Nakon divnih govornika imali smo prilike da se, uz koktel, upoznamo sa VAMA i popričamo o vašim idejama.

      Ukoliko i vi želite da se priključite radionicama koje nam se bliže i upoznate nove ljude, naučite više o svetu preduzetništva i radite na rešenju nekog društvenog problema SIA je pravo mesto za vas! Prijave za radionice i konkurs su otvorene, a za sva dodatna pitanja pišite na info@razlivaliste.org

   SIA SOON!